Източник: svobodnaevropa.bgЕвропейският парламент и Европейският съвет одобриха румънката Лаура Кьовеши за

...
Източник: svobodnaevropa.bgЕвропейският парламент и Европейският съвет одобриха румънката Лаура Кьовеши за
Коментари Харесай

Европейският парламент и Съвет се договориха. Лаура Кьовеши ще е главен прокурор на ЕС

Източник: svobodnaevropa.bg

Европейският парламент и Европейският съвет утвърдиха румънката Лаура Кьовеши за основен прокурор на Европейската прокуратура. Това оповестиха от Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент в формалния профил на звеното в Туитър.

Според формалното известие договарящите са се договорили за назначението на Кьовеши за основен прокурор на Европа. Тя беше и любимец на Екологичен потенциал през цялото време на процедурата.

Преговорите сред Европейския парламент и Съвета за новия основен прокурор на Европа, който да управлява Европейската прокуратура (EPPO), не престават от предходната пролет. Преговарящият екип на Парламента поддържа Кьовеши по време на договарянията, макар опълчването на Съвета до този миг.

След съглашението с договарящите на Съвета във вторник вечерта, ръководителят на Комитета за цивилен свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар съобщи, представен от уеб страницата на Европейския парламент: „ Госпожа Кьовеши е идеалният избор да стане основен прокурор на Европейски Съюз. Има отлични професионални пълномощия. Освен това сега Румъния не заема основни постове в Европейски Съюз. Тя ще бъде една от мощните дами, водещи Европейски Съюз занапред нататък “.

" Много сме удовлетворени, че госпожа Лаура Кьовеши ще управлява новата европейска прокуратура. Тя дава отговор най-добре на визията на Европейския парламент за мощна и надеждна европейска прокуратура. Г-жа Кьовеши е извънредно способена, с впечатляващи достиженията в битката с корупцията и огромна храброст “, добави ръководителят на Комитета за бюджетен надзор Моника Холмайер (ЕНП).

Според процедурата съглашението за назначението на Лаура Кьовеши за основен европейски прокурор остава да бъде публично утвърдено от Европейския парламент и от Европейския съвет.

Мандатът на европейския основен прокурор е 7-годишен, а главната цел на звеното е да проверява злоупотреби с европейски средства в страните членки.

Кьовеши се включи в процедурата от самото й начало. Тогава тя получи поддръжката на Европейския парламент, само че пък срещна опозиция в лицето на някои европейски страни, измежду които и родната й Румъния. Букурещ избра френския претендент за поста и разгласи поддръжката си за него. През месец юли Прариж отдръпна своя претендент и поддържа Кьовеши.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР